top of page

De pijler: Doel

Bijgewerkt op: 1 aug. 2019
Pijler Doel

In de post van de 3 pijlers voor een sport activiteit heb ik het als eerste over het doel. Het doel staat bij mij op de eerste plaats. Niet alleen omdat het handig is om te weten maar ook omdat alle andere pijlers van dit doel afhangen. Eigenlijk hoef je dus maar een ding te weten en dat is het doel.

Het doel

Duidelijk een doel omschrijven zonder specifiek te worden, dat is nog al een opgave. Wat ik hiermee boedoel te zetten is dat het nog niet belangrijk is om te weten hoe je dit gaat aanpakken of hoe je dit voor je ziet. Gewoon, wat wil je? Wat is de bedoeling van deze sport activiteit?

De ene keer kan dit doel ontspanning zijn, de volgende keer sneller worden. Dit doel kan ook door je trainer of coach gegeven worden. Waar moet je deze training op letten wat is het aandachtspunt, hoge knie-inzet, snellere omwentelingen, een rust moment in de slag of beweging.

Met het doel in je hoofd kan je reageren op de situaties die zich voor doen. Is je doel ontspanning, dan ga je niet achter je teamgenoot aan in de sprint. Wil je sneller worden dan loop je de heuvel zo snel mogelijk naar beneden en zet je zelf de sprint aan.

Kortom, het doel is belangrijk!

Artikelen in deze serie

Artikel over de #3pijlers

Artikel over #doel

Artikel over #intensiteit

Artikel over #duur0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page