top of page

Five S Formula

De Precision Nutrition Five S Formula

Deze post is een vervolg op Skills, Practices & Daily Actions


Wanneer we vaardigheden opsplitsen in oefeningen, elke oefening moet zijn:


Simple

De beste oefeningen zijn kleine dagelijkse acties die in de context van het echte leven kunnen worden gedaan. Als je jezelf afvraagt: "Op een schaal van 0-10, hoe zeker denk je dat je deze oefening de komende 2 weken elke dag zou kunnen doen?" het antwoord zou een 9 of 10 moeten zijn. Alles lager en de oefening is te uitdagend of intimiderend.


Segmental

De meeste doelen zijn te groot of te ingewikkeld om in één keer te proberen. De meeste vaardigheden zijn dat ook. Je verdeelt ze dus in gedefinieerde en georganiseerde segmenten. Net als bij het leren / aanleren van complexe oefeningen, moet je grotere dingen in hun samenstellende delen opdelen.


Sequential

Dingen opsplitsen in segmenten is geweldig. Maar je moet die segmenten ook in de juiste volgorde oefenen. Als je "ding 4" voor "ding 1" doet, is de kans kleiner dat je slaagt. Dus begin met ding 1, doe dan ding 2, dan ding 3, enzovoort. Doe de juiste dingen in de juiste volgorde en succes is een betrouwbaar resultaat.


Strategic

Denk je dat dit proces traag klinkt? Het is een feit dat als je oefeningen strategisch zijn, het hele proces sneller gaat. Dat komt omdat het strategisch uitvoeren van oefeningen iets aanpakt dat je nu in de weg staat. Focus op dat ene ding - en alleen dat ding - en een moeilijk proces wordt gemakkelijker en sneller.


Supported

Oefeningen werken het beste als ze worden ondersteund door een vorm van onderwijs, coaching, mentorschap en verantwoording. Meer over elk van deze in een andere blog post.Probeer dit proces uit op jezelf


Wil je het Precision Nutrition-proces uitproberen om vaardigheden op te bouwen? Gebruik ons werkblad 'Van doel naar actie'.


Dit is wat je doet:

Download het werkblad.

  1. Kies een doel dat je wilt bereiken. Elk doel werkt hier, van 5 kilo afvallen, squat met 10 kilo verhogen, gitaar leren spelen. Schrijf je doel in het bovenste vak.

  2. Brainstorm over de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn voor dat doel. Alle vaardigheden zijn goed. Als je het niet zeker weet, doe dan een gok. Schrijf die vaardigheden in de volgende reeks vakken.

  3. Brainstorm over welke oefeningen kunnen helpen bij het ontwikkelen van die sleutelvaardigheden. Denk aan kleine dingen die je elke dag kan doen om je vaardigheden op te bouwen. Schrijf die oefeningen in de volgende reeks vakken.

Tip: Je kan later altijd een expert raadplegen om je te helpen de segmenten, volgorde en strategie vast te stellen. Voor nu, heb gewoon wat plezier en kijk wat je bedenkt.

Goal to Action
Goal to Action
Goal to Action - RHINO FF
.pdf
Download PDF • 165KB


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page