top of page

Maak tijd, onderneem actie.

Je begint aan een nieuwe uitdaging, een andere sport, een nieuwe baan, een belofte aan jezelf om het beste uit jezelf te halen. Wat doe je dan als eerste?


Bij RHINO-sportzorg beginnen we met kleine stapjes.


Doe een 5-minuten actie: Doe een kleine taak vandaag wat je dichter bij jouw doel brengt.


Dit zijn de taken die al het andere mogelijk maken.


Tijd voor jezelf maken geeft aan dat JIJ ertoe doet. Het is een belofte aan JOU en JOUW waardes, prioriteiten en doelen.


Tijd maken in cruciale gewoonte, als je geen tijd maakt, dan wordt er tijd van je ontnomen. Je wordt heen en weer getrokken tussen verschillende verantwoordelijkheden. Er komt altijd iets om de hoek kijken, en er is nooit een "perfecte tijd".Een 5-minuten actie.


Het is makkelijk om verlamt te raken door alles. Zoveel informatie! Zoveel ideeën! Zoveel gedachten! Zoveel "moetjes" en zorgen!


Niets van dat helpt ons, tenzij we actie ondernemen. Het beste trainingsschema of voedingsplan is waardeloos als het alleen op papier bestaat.


Het is net zoals tijd maken, een 5-minuten actie leert ons waardevolle levenslessen.


  • Actie komt vaak voor motivatie, niet andersom. Het is makkelijk om af te wachten, aannemen dat het wel komt om dan pas actie te ondernemen. Het tegengestelde is waar, zodra we actie ondernemen komt motivatie om de hoek kijken.

  • Een kleine actie helpt je op gang te komen. Het enige wat we moeten doen is starten. In de meeste gevallen is het starten het moeilijkste. Voor jou kan dit de deur uit stappen om te gaan trainen, of om een gezonde maaltijd te maken na een lange dag werken.

  • Vaak, hoeven we alleen maar te beginnen, een paar minuten, dan zijn we op gang en kunnen we door gaan.

  • Kleine actie creëren momentum. 5-minuten besteden aan een kleine taak kan leiden tot iets iets anders en dan iets groters, het is als een sneeuwbal.

  • Actie geeft een gevoel van macht. Dit gevoel geeft ons een beter gevoel, en hoe beter we ons voelen hoe meer we ons klaar en in staat voelen om meer actie te ondernemen.

  • Actie geeft voldoening. Het is echt, het is gebeurd, je voelt je goed.

  • Actie is bewijs. Je kan het meten, het geeft je data. Actie is een experiment, het geeft aan wat je volgende stap kan zijn.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page