top of page

Geen excuus voor excelleren!Storm

Het regende, de wind stond verkeerd, ik heb slecht geslapen, het was een drukke week, ik kon er niet langs. Je hoort het vaak. Excuses wanneer een prestatie niet zo gaat als je gewild had. Sommige mensen verzinnen zelfs excuzen wanneer het wel goed ging. Ik had goede benen, ik heb deze week rustig aan gedaan, ik heb er veel voor moeten laten.

Je hebt een droom. Je krijgt kriebels als je er over na denkt. Je bent er elke dag mee bezig.


Klavertje 4 geluk

Het mooie van een droom is dat alle andere dingen minder belangrijk lijken te worden. Wanneer het dan uiteindelijk niet zo gaat zoals je het voor je zag dan zijn er 101 redenen te vinden waaraan dit heeft gelegen.

Wanneer je droom werkelijkheid is geworden dan waan je jezelf op de top van de wereld. Ik heb het gedaan. Het is me gelukt. Ik kan het. Al snel gaan we redenen zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Alsof we ons schamen dat we iets kunnnen. Dat iets gaat zoals je droomt.

Een prestatie op zich is een moment opnamen, er blijven altijd dingen over die beter kunnen. Het mooie is, je hebt het wel gedaan. Wat je heb laten zien is wat je kan. Waartoe jouw lichaam in staat is. Waarvoor je dingen heb moeten laten. Daar hoef je geen excuus voor te verzinnen.

Wees trots op wat je bereikt heb. Jij heb er voor gezord dat je goede benen had. Jij heb er voor gezord dat je die week rustig aan deed. Jij heb er dingen voor moeten laten.

Waar ik heen wil met dit verhaal?

Dat je uit moet gaan van het beste. Wat je lichaam wel kan. Dat moet de basis zijn van je beslissingen. En vervolgens droom je weer van iets nieuws, hoe zou het zijn wanneer ...........


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page