top of page

Geen proefdieren bij RHINO-sportzorgBij een sportzorg behandeling worden verschillende producten gebruikt waaronder oliën van verschillende merken. RHINO-sportzorg streeft er naar om alleen producten te gebruiken welke proefdier-vrij zijn. Helaas is het nooit mogelijk om met zekerheid te zeggen of er proefdieren worden of zijn gebruikt bij het produceren of testen van de producten.


Sinds 1997 mogen er geen dierproeven meer v rijgedaan worden in Nederland, hierbij liep Nederland voor op de regelgeving van 2013 binnen de Europese Unie. Het gebruiken van proefdieren mag niet zomaar, zo heb je voor elke proef een vergunning nodig. Nog altijd worden er in Nederland bijna 600.000 dierproeven uitgevoerd.


Onderstaande lijsten geven aan wat ik heb uitgezocht over het gebruik van proefdieren van de merken die worden gebruikt binnen RHINO-sportzorg.

Proefdier-vrij:

  • Thoco-Tholin

  • Jacob Hooy

  • Chemodis

  • Axanova

  • Weleda

  • Volatile

  • Pino

Onbekend:

  • Tiger Balm

  • Star Balm

Het is een gevoelig punt en er zitten verschillende kanten aan het gebruik van proefdieren, zo levert het veel waardevolle informatie op. De vraag is dan ook ook is dit het waard?

Bronnen:

http://www.stichtinginformatiedierproeven.nlBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page