top of page

Gebruik van tussenstof zoals olie en emulsies


In veel gevallen wordt er tijdens een sportzorg behandeling gebruik gemaak van technieken uit de sportmassage. Binnen de sportmassage zijn er verschillende handgrepen waaronder knedingen en strijkingen om spieren soepel te maken. Bij deze laatste is het toepassen van een tussenstof zoals olie of emulsie aanbevolen. Hierdoor is er minder wrijving met de huid waardoor dit prettiger aanvoelt.

Huid

De huid is de eerste verdediging tegen indringers van buitenaf. Het wordt gerekend tot de organen en is daarmee ook het grootste orgaan van het lichaam. Voorzichtigheid is geboden om een product in aanraking te brengen met de huid. De huid zal stoffen opnemen waarmee het in aanraking komt.


Weleda olie

Soorten

Olie

Natuurlijke oliën zorgen voor een goede penetratie maar zijn ook duur en de geur kan sterk zijn. Minerale oliën zijn goedkoop. Echter de penetratie is moeizaam en ze sluiten de huid af.

Emulsies

Emulsies zijn producten waarin wateroplosbare en olie-oplosbare grondstoffen verwerkt zijn. Je kan water in olie mengen (W/O emulsie) of olie in water (O/W emulsie).

Merken

Binnen RHINO-sportzorg word er onder andere gebruik gemaakt van de volgende merken.

Vitamine E

In veel olien die ik gebruik binnen de praktijk zit vitamine E. Dit zorgt aan de ene kant voor een langere houdbaarheid van de olie, en aan de andere kant een verbetering van de huid. Minder rimpels, en een soepelere elastische huid worden genoemd als positieve effecten van


Welke olie gebruiken?

Zo is het voor een behandeling van de nek en schouder regio aangenaam om een rustgevende olie te gebruiken. Bij het behandelen van sterk behaarde benen is het aangenamer om een olie te gebruiken die lang vettig blijft, omdat de haren vaak veel olie opnemen. Soms is het handig om een olie te gebruiken die snel in trekt om zo later in de behandeling weer meer grip te krijgen op de huid.

Zo zijn er ook oliën met een samenstelling die de huid beschermd tegen wind en regen. Deze zijn aan te brengen voor het sporten. Ook zijn er oliën geschikt om een warm gevoel te creëren in de huid waardoor het comfortabel aan voelt. Vraag hierna tijdens een behandeling


Etherische olien

Etherische oliën

Aan een goede basisolie kunnen een of meerdere etherische oliën worden toegevoegd om een bepaald effect te verkrijgen zoals het verminderen van spierpijn, het verbeteren van de huidkwaliteit en of een ontspanning creëren. Vraag naar de mogelijkheden om dit toe te passen tijdens jouw behandeling.

Dier- en mensvriendelijk

Alle oliën die gebruikt worden tijdens een behandeling zijn geschikt en veilig om te gebruiken op de huid. RHINO-sportzorg streeft er naar om alleen producten te gebruiken die diervriendelijk getest zijn. Zo zijn alle producten van Toch-Tholin proefdier-vrij. Helaas is het niet mogelijk om van een aantal merken te achterhalen of deze proefdier-vrij zijn geproduceerd.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page