top of page

Ademen

Beter ademen is beter presteren.

Rustig ademhalen heeft invloed op je stofwisseling. Je spreekt je energiezuinige vetten aan en dat bevordert onder andere je prestatie.

10x per minuut is voldoende 6x is ideaal, hoe vaak adem jij?

Beter ademen

Er zijn verschillende technieken om beter te ademen, de eens is rustig, de ander heel heftig. Ook al zijn de technieken verschillend, het uiteindelijke doel is hetzelfde. 

Wanneer je meer dan 20 keer ademt is er heel wat te verbeteren en alle technieken zullen je beter laten voelen. De een misschien eer dan de ander. 

Een ademhaling is een uit- en een inademing. Wanneer je uit ademt blaas je koolzuur uit, wanneer je in ademt neem je zuurstof tot je. Koolzuur is een rest product van je stofwisseling. Wanneer je sport produceer je meer koolzuur. Dit wilt je lichaam kwijt en dat triggert een ademhaling. Zit je stil en adem je veel dan blaas je ook veel koolzuur uit, dit zorg voor een lage koolzuur waarde in het bloed. Ga je dan sporten dan is je lichaam dit niet gewend en zal dit ongemakkelijk voelen. 

Wanneer je juist meer koolzuur in je bloed heb heeft dit verschillende gunstige effecten op het lichaam. Een van de reacties hierop is dat de aller kleinste vaten zoals in je handen, voeten en spieren meer open gaan staan. Dit zorgt in al deze gebieden voor een betere doorbloeding. 

Onderstaande technieken kan je doen om jouw ademhaling te verbeteren, deze oefeningen zitten bij alle coaching pakketten. 

adult-bald-gown-clothing-2421467.jpg

Rustig Ademen

Deze technieken focussen op het rustiger ademen voor een beter herstel van je trainingen.

Image by Mitchell Griest

Minder is Meer

Deze technieken focussen op het minder vaak en minder diep ademen voor meer zuurstof.

Man Doing Pushup

Dieper Ademen

Deze technieken focussen op het dieper ademen en meer zuurstof verzadiging om beter te focussen.

bottom of page