top of page

Sportvoeding

Merk je tijdens het sporten dat je te weinig energie heb of futloos ben?

Sportvoeding is meer dan zoete gels of verpakte repen. Zelfs je ontbijt kan invloed hebben op je sportprestatie in de avond. Ik adviseer kracht- en duursporters over hun voeding zodat ze optimaal kunnen herstellen en presteren.​

Voldoende energie, prestatie verbeteren, herstel bevorderen.

Doe je aan duursport (langer dan 1 uur), heb je moeite met op de juiste momenten voeding tot je te nemen? In deze gevallen kan speciale voeding nuttig zijn in de vorm van gel, repen of shakes.

VOORDELEN

  • Voldoende energie

  • Prestatie verbeteren

  • Herstel bevorderen

Met een compleet voedingsplan gebaseerd op het in te nemen aantal calorieën, geeft je lichaam voldoende voedingsstoffen om te trainen en te herstellen. 

Voeding tijdens inspanning

Tijdens rustige inspanning gebruiken de spieren de in het lichaam in overvloede aanwezige vetten (zelfs de magerste sporters hebben voldoende vetten om meerdere marathons te lopen). Naast de vetten gebruiken de spieren ook glucose, wanneer de inspanning intensiever wordt neemt het glucose verbruik toe. Deze voorraad is beperkt aanwezig en dient daarom ook aangevuld te worden als de inspanning langer duurt. In welke vorm deze aangevuld word en in welke verhouding is voor iedereen anders.

Begeleiding

​Voor een voedingsplan gedurende de dag of om te bepalen welke en de hoeveelheid voeding geschikt is om tijdens de inspanning in te nemen. Maak daarvoor een afspraak of vul het contactformulier in.​

In de praktijk is een ruime voorraad sportvoeding aanwezig van het merk HIGH5 met o.a. isogel en energygel. 

Please reload

Melvin was a critical success factor in achieving the sports goals I set out to achieve this year. He crafted a well-suited training programme for me through detailed analysis and I benefited tremendously from his knowledge and experience as both a triathlete and a skilled sports masseur. Melvin offered encouragement and support throughout my training programme and I thoroughly enjoyed working with him.

Eldrid Buckley

Utrecht, Nederland (South Africa)

Please reload

bottom of page